Силата на природата

Природата е в нас и ние сме част от природата. Тази истина е заложена във всеки. В контекста на днешното така динамично ежедневие, съвременният човек, започва да се обръща назад все по – често. Назад към началото и истината за всичко. А тя е обикновена e толкова достъпна – силата на природата е навсякъде около нас. Безсмислено е да вървим срещу нея. Смисълът е в това, да погледнем на природата, като на част от нас и намерим път към нея.

В днешно време ние сме с убеждение, че живеем сред природата. Все повече хора се опитват да съчетаят ежедневието си с природните дадености, позиционирайки своя дом или офис в близост до нея.

Въпреки това , ние не осъзнаваме, че красивата гледка от терасата на нашият дом, освен на ниво емоции, не ни приближава по – друг начин към природата. Ако се огледаме внимателно, много от нас ще осъзнаят, че заобикалящата ни среда е изкуствено направена и поддържана. Почти всичко в ежедневието ни е придобито по вторичен начин. Поставяйки си за цел, да преброим, каква част от заобикалящите ни предмети са от естествен произход, често може да останем напълно изненадани от почти нулевия резултат.

Именно поради тази причина е винаги важно да помним и осъзнаваме силата на природата. Tя може да се изрази чрез безкрайна красота, но и чрез авторитарна безпощадност.

Ние можем да черпим от природните сили, само тогава, когато сме в цялостна хармония с нейните принципи и закони. Въпреки, че всеки от нас за миг поне е преминавал през осъзнаването на тези истини, практически се оказва много трудно, тази концепция да се прилага ежедневно.

Живеем в епоха , когато трябва да се борим за правото си да живеем истински използвайки ресурсите, на които имаме право.
Именно от тук произхожда и необходимостта да подхождаме с повишено внимание, към личният си избор. Избор на храна, козметика, дрехи и какво ли още не. Дори въздуха, който вдишваме е модифициран и вреден. Именно същността на нашият избор определя, нашето бъдеще, защото най – важният природен закон е свързан с необходимостта от хармония.

Баланс трябва да бъде търсен защото, както е казал великият поет ” Природата никога не спира своето движение и наказва всяко бездействие ” – Гьоте.

Използването на натурална козметика или алтернативен ” чист ” метод на хранене са само малка стъпка, която всеки от нас трябва да направи в полза на себе си.