Стандарт за качество


Натуралните екстракти и част от съставките, които използваме са сертифицирани, като органик и притежават ECOCERT и COSMOS сертификати!

Компанията с която работим е от френски произход с най – висок стандарт за качество и технологии. При извлека на екстрактите  е използвана патентованата от GREENTECH новаторска технология за крио екстракция ( cryo – extraction ) на живи растения. Този процес на добив дава възможност за вземането на проби от естественият сок на растението в неговата най – чиста и цялостна форма, постигайки оптимална ефективност.

По този начин биологичната активност на съставките е от 5 до 10 пъти по – голяма от тази на изсушените растителни екстракти. От бране на растението до лиофилизация, всички стъпки по процеса се извършват при много ниска температура, като по този начин се запазват най – крехките компоненти на растението: ензими, витамини, полифеноли и др.

Стандартите на ECOCERT са свързани с безкомпромисно качество и много висок критерий на оценяване.

ECOCERT е първият сертифициращ орган за разработване на стандарти за ‘естествена и биологична козметика’.

Създадена през 2003 година, спецификацията за определяне на качеството е изготвена съвместно с всички заинтересовани страни: експерти, производители, потребители, дистрибутори, доставчици и организации за развитие.

ECOCERT понастоящем поддържа и ръководи повече от 1000 компании, чрез процесите си на сертифициране. http://www.ecocert.com