Слънчогледово масло


В домашната грижа за коса, много често се изтъкват незаменимите ползи на зехтина. Въпреки, че неговата полза наистина е незаменима, често той се свързва с алтернативната и по – здравословна форма на слънчогледовото олио. В този смисъл ползите от последното, някак си остават на заден план и често се пренебрегват!

Слънчогледовото олио съдържа висок брой биологично активни вещества, които успешно могат да запълнят структурата на косъма. Особено подходяща е употребата му при изтощена и силно третирана коса. В сравнение със зехтина в състава му се включват в пъти по високи нива на витамин Е. Употребата на слънчогледово олио хидратира косата и придава копринена мекота.

В състава му са включени още фосфор, който укрепва космените фоликули и стимулира растежа на косата. Структурата на косъма видимо се подобрява и уплътнява.
При употребата му е желателно да се използва нерафиниран вариант, тъй като в състава му са запазени ключови микроелементи.

Слънчогледовото масло може да се добавя в различни рецепти на маски за коса. Препоръчителното количество е около две супени лъжици. Маслото оказва още по добро действие, ако е затоплено преди употреба.

Важно е да се знае, че действието му е около половин час, така че след нанасянето тридесет минути е оптималното време на престой.

  • Хидратира
  • Уплътнява косъма
  • Стимулира растежа на косата
  • Придава блясък и мекота

Любопитно: Най – високият слънчоглед е отгледан в Холандия. На височина е достигнал удивителните седем и половина метра.