Розово масло


България е известна в световен мащаб с добива на най – качественото розово масло и безкрайно красивите розови градини. Розовото масло е ценна суровина, която се добива с много труд и внимание. Ползите от неговата употреба намират широко приложение, както в препаратите за красота, така и в различни питателни за организма продукти.

Една от уникалните специфики на маслото е неговият неповторим състав. Той включва над триста компонента, като нероли, фарнезол и цитронелол. Аромата на розовото масло е наситен и същевременно приятен. Още в древни времена то е било известно, като мощен афродизиак.

Цената на чистото розово масло е много висока. Въпреки това, тъй като се произвежда в България, можем да го срещнем, като активна съставка в множество продукти в грижата за лице, коса и тяло.

Специфичните свойства на розовото масло в грижата за коса е свързана с възстановяването на космените фоликули. Редовната му употреба възвръща красотата и блясъка на сухата и изтощена коса.

Маслото служи още, като лек при различни нарушения на скалпа. Бори се с пърхота и повлиява добре различни гъбични заболявания по кожата на главата.

  • Подхранва
  • Действа антисептично
  • Възстановява
  • Регенерира

Любопитно: Розата е на почит в много култури по света. Най – възрастният розов храст е на хиляда години и се намира в Германия. По растеж е достигнал покрива на местна катедрала.