Масло от мента


Ментата е известна лековита билка. Освен за успокоение на нервната система ментата може да бъде приложена и в различни направления за подобряване състоянието на организма и добрият външен вид. Маслото от мента спомага за регенерацията на клетките и подтиска възпалението. Ментата може да се прилага външно и вътрешно.

Маслото е особено подходящо за употреба при суха и мазна коса. При раздразнен скалп и лющеща се кожа маслото от мента редуцира сухотата, успокоява и омекотява. Употребата му също засилва растежа на косата и стимулира кръвообращението. Има също и почистващо действие, което е от първостепенно значение при грижата за коса. Агресивната околна среда в комбинация с различните продукти замърсяват скалпа. Ако той не е добре почистен от остатъчните нечистотии ефекта на използваните продукти драстично намалява.

Маслото от мента има силно изразени антибактерилани свойства. Често се използва в различни продукти за коса. Особено подходяща е употребата му през зимата.
Основни характеристики на ментовото масло в грижата за коса са: регулиране производството на себум, редуциране на пърхота и сухота по скалпа, подобрение на кръвообращението и стимулиране на растежа, укрепване на космените фоликули, почистване от замърсяването на околната среда и ежедневни продукти.

  • Подобрява кръвообращението
  • Засилва растежа
  • Действа антибактериално
  • Укрепва косъма

Любопитно: Ментата може да бъде приложена, като лек при неразположения на стомаха.