Масло от карите


Маслото от ший, наричано още масло от карите се отглежда и расте в района на Африка. Наименованието му означава живот и е свещено за западно африканската култура. Добива се от дървото ший, което е многолетник и живее над три столетия. Маслото от карите е с кремаво мастна структура.

Съдържа различен вид киселини – олеинова, стеаринова, линолова, палмитинова и линоленова. Приложенията му са външни и спомагат за цялостна грижа и подхранване на лице, тяло и коса. Действа благоприятно при кожни раздразнения и различни състояния, като екзема, псориазис и дерматит. Подходящо е също и за третирането на стрии. Повлиява добре малките фини линии по кожата, както и първите признаци на стареене.

В грижата за красотата маслото от ший, често е наричано африканско чудо, както и супер храна за кожата и косата.

Свойствата му са незаменими, тъй като действа в дълбочина и спомага за трайната хидратация. Задържа влагата и се справя отлично със сухата и изтощена коса. При редовната му употреба косъмът се подхранва, възвръща естественият си блясък и предпазва краищата от цъфтене. Маслото от ший има свойството да предпазва от UV лъчите и влиянието на агресивната околна среда. Поради уникалните си свойства се включва в различен вид козметика, може да бъде срещнато, като активна съставка в кремове, балсами, маски, шампоани или под формата на самостоятелен продукт.

  • Подхранва
  • Задържа влагата
  • Придава блясък
  • Предпазва
  • Омекотява

Любопитно: Масло от карите нанесено върху кожата стимулира естественото производство на колаген.