Масло от здравец


Маслото от здравец е известно със своите лечебни свойства. Освен с ползи за здравето, то е популярно и с приложението си в продукти за кожа и коса. Аромата на маслото от здравец има терапевтични свойства, тъй като действа успокояващо, облекчава стреса и премахва напрежението.

В общите ползи за здравето, маслото притежава анти-микробни и противогъбични свойства.

Здравецът е отлично средство за подобряване и тонизиране тена на кожата. Стимулира производството на меланин. Особено подходящо е при зряла кожа, тъй като възвръща нейния блясък. Има добро действие при третирането на целулита и подобрява кръвообращението. Тъй като концентрацията на маслото от здравец е много висока, при употребата му винаги се препоръчва добавянето му към други продукти под формата на допълващ компонент.

Маслото е известно също и с незаменимите ползи, които оказва върху косата. Стимулира растежа, подхранва и тонизира скалпа. Регулира и отделянето на мастен секрет. Аромата на маслото също не е за пренебрегване. След употребата му ще усетите лека и приятна цветиста нотка, което ще допринесе за доброто Ви настроение.

  • Тонизира
  • Подхранва
  • Стимулира растежа на косата

Любопитно: Стрито листо от здравец поставено върху наранен участък по кожата има свойството да спре кръвотечението.