Масло от грейпфрут


Грейпфрута е известен с ползите си за здравето. Освен това въздейства благоприятно и върху нервната система, подобрява настроението и тонизира.
Приемът на сок от грейпфрут понижава теглото и нормализира храносмилането. Успешно изчиства организма от натрупаните токсини. Може да се прилага и като добавка с цел редукция на теглото.

Маслото от грейпфрут е и известен антидепресант. На психологическо ниво спомага при затруднения в общуването и допринася за ефективна комуникация. Подобрява работата на жлъчката и черният дроб.

Освен за доброто общо състояние на организма, грейпфрута е широко приложим, както в козметиката, така и в грижата за коса. Ревитализира косата и кожата. Поради високите стойности на витамин C козметичните продукти с грейпфрут са особено подходящи през зимният период.

Маслото е подходящо също, за директна употреба при грижата за коса. Втриването му в корените, засилва кръвообращението, което спомага за засилване на растежа. Честото му използване ще направи косата мека и блестяща. Ако не разполагате с масло от грейпфрут, може да използвате директно изстискан сок.

Поради приятният си аромат, капка от маслото може да послужи и като отличен парфюм нанесен в корените на косата. Този малък трик ще гарантира приятно настроение през деня, както блясък и красив външен вид на косата.

  • Ревитализира
  • Засилва кръвообращението
  • Стимулира растежа
  • Придава блясък и мекота

Любопитно: Грейпфрут се счита за супер полезен плод. Известна е ползата от приема му по време на диета, тъй като понижава нивата на инсулин и способства за бързото горене на мазнини. Тъй като качествата и концентрацията на активни съставки е наистина висока, е важно да се знае, че грейпфрута подтиска действието на някои лекарства, затова е винаги важно да се направи консултация по този въпрос, особено ако приеманите медикаменти третират хроничен проблем.