Зехтин

Маслиново олио или познатото още, като златото на Средиземноморието е супер продукт с незаменими ползи. Качествата му спомагат, както за доброто общо състояние на организма, така и за красивият външен вид на коса и кожа. Употребата на маслиново олио датира още от древни времена. Както и днес, в миналото то е служело, като основен компонент в редица разкрасителни процедури, бюти ритуали и специфични терапии.

Особена характеристика на маслото е, че може да се прилага от индивиди в различна възрастова група. От бременни жени до малки деца, маслиновото масло е известно само с превъзходните ползи, които има. Съдържанието на олеинова киселина, моно наситени мазнини, антиоксиданти и противовъзпалителни нутриенти се борят със свободните радикали, предпазват цялостно организма от процесите на стареене, въздействат благоприятно при болести на сърдечно съдовата система. В козметиката маслиновото масло намира широко приложение в кремове, маски и емулсии за лице. Повлиява много добре сухата кожа. Бори се успешно с първите признаци на стареене. Редуцира фини мимичеки линии и подхранва в дълбочина кожата.

Маслиновото масло е известна панацея за коса. Има свойството на прониква и хидратира в дълбочина. Съживява и заздравява. Бори се успешно с косопада, като редуцира неговата поява и спомага за сгъстяването и обновяването на увредената коса. Придава здравина на косъма. Поради овлажняващото си действие маслото се счита, като средство срещу пърхот. Справя се идеално със сухите краища и придава естествен блясък.

  • Хидратира
  • Обновява
  • Подхранва
  • Намалява косопада
  • Сгъстява
  • Заздравява
  • Придава блясък

Любопитно: Зехтинът приет вътрешно има подмладяващо действие. Редовната му консумация подобрява работата на сърдечният мускул, състоянието на кръвоносните съдове и понижава холестерола.