Съвети за естествена красота

Правилен хранителен режим

Хранителният режим е от първостепенно значение, за здравето на организма, както и за красотата на кожа, коса и нокти. Драстичните диети, лишават тялото от ключови компоненти, витамини и минерали. Тяхната липса най – лесно и бързо, може да се установи чрез чупещите се нокти и краища на косата, вяла и лишена от тонус кожа. Именно поради тази причина е важно да следваме здравословен и целенасочен хранителен режим, разпределен в минимум от пет хранения на ден. Всяка порция трябва да съдържа т. нар. жива храна, която дава на организма всички необходими съставки за поддържане на оптимално здраве. Защото красотата, не е само външна обвивка. Здравето отвътре личи отвън.

По малко изкуствени продукти и химия

Използването на продукти, които имат за основа химични съставки на пръв поглед изглеждат, като най – лесен и достъпен вариант! Желаният ефект се постига бързо, а и цената изглежда атрактивно. Честата и продължителна употреба на такъв тип продукти, постепенно уврежда косъма в дълбочина. Когато употребяваме домашни маски на натурална основа е необходимо известно търпение. Времето на престой с маската е значително по – дълго от пет минутните алтернативи на химична основа. Но от своя страна ползите от такъв тип грижа , могат да се измерят в дългосрочна перспектива.

Жожоба

Има много различни масла подходящи в грижата за красива коса. Като цяло, натуралният произход е еквивалент на естествена красота. Много са маслата , които можем да препоръчаме, но жожоба се явява лидер. Еликсир за красота, жожоба действа вълшебно върху косата. Без значение от вида коса, маслото от жожоба винаги има с какво да допринесе, за още по добрият и вид.

Чист скалп

Използването на различен тип стилизиращи продукти образуват наслагвания върху скалпа. В този смисъл, без значение от продуктите, които използваме, ако има мъртви клетки или остатъчен продукт, няма как съставките да проникнат в дълбочина в кожата на скалпа и окажат очаквания ефект. Именно поради тази причина е важно поне веднъж седмично да правим пилинг на кожата на главата. Едно от най – добрите природни средства е солта. С нея обаче, не трябва да се прекалява, защото освен почистващо свойство, може и силно да изсуши. Глината, както и всичко натурално, съдържащо естествен абразив биха могли успешно да почистят скалпа.

Правилен шампоан и балсам

Шампоан и балсам са може би най – често използваните от нас продукти. Именно поради тази причина е необходимо да подхождаме с повишено внимание при техният избор. Трябва да сме наясно със спецификациите и конкретните нужди на нашата коса. Най – добрият избор, разбира се би бил употребата на продукти на натурална основа. Ако имаме изтощена коса например, обикновеният масов продукт не би бил добра дългосрочна перспектива. Добре е да се насочим към естествена алтернатива на шампоан и балсам, или поне такава, която включва в съдържанието си натурални съставки. Това е необходимо, защото косата е жива част от нашето тяло. И както то се нуждае от истинска храна, така и тя има нужда от естествено подхранване.

Без сешоар

Въпреки, че сешоара е бърз метод за изсушаване и оформяне на прическата, честата му употреба, както и на друг тип уреди за коса, довеждат до влошено състояние на общият вид на косата. Вредата от използването им е толкова голяма, че в определен момент косата изглежда толкова изтощена, че тяхното не използване би било немислимо. Ако имате подобен проблем си поставете за цел, поне веднъж седмично да оставите косата си да изсъхне по естествен път. След няколко седмици ще забележите, как косъма е станал по плътен, а косата жива и гъста.

Третирайте косата внимателно

Стилизиращи продукти, различни уреди, екстеншъни и какво ли още не ни предоставят идеалната възможност буквално за минути да се сдобием с професионална прическа, като от корица на списание. Но какво по красиво има от дълга, плътна и блестяща коса, която не пада в точно определена форма? Коса, която небрежно се разпилява и по съвсем непринуден и естествен начин озарява, своята притежателка. Ако тази визия ви допада, третирайте това, което имате с повишено внимание. Подбирайте правилен тип продукти и редуцирайте до минимум всякакъв тип изкуствена намеса.

Здравословен сън

Сънят е здраве! Доказано е, че тялото на човека може да издържи определен период без жизненоважните храна и вода, но без сън не може да се оцелее. Когато спим, ние възстановяване своят организъм. Разбира се крайностите никога не са препоръчителни. Прекаленото спане също не е за препоръчване. Тялото става лениво, забавят се метаболитните процеси. Оптималното време за сън на зрял индивид е между седем и девет часа. Времето, когато спим също е от значение. Лягането в малките часове дори с нужната продължителност за спане, не може да се осигури качество на сън, както в часовете между десет и дванадесет вечер. Липсата на сън, може да доведе до хормонални смущения и повишаване на теглото. Всичко това от своя страна, се отразява върху общия вид на коса, нокти и кожа.

Студена вода

Горещата вода е приятна за отпускане и релакс на тялото, но като цяло не е препоръчителна за миене на коса. Високата температура уврежда косменият фоликул и нарушава неговата структура. Именно поради тази причина, по хладката вода е най – оптималният вариант.

Подхранваща грижа

Постоянство и грижа са в основата на всичко. Косата е част от нас. Трябва да я третираме с внимание, за да можем да я запазим най – дълго здрава и красива. Подхранването трябва да е, както от вътре, така и от вън. Разумен хранителен режим и подхранващи естествени продукти, са правилният подход в тази мисия.