Маски стимулиращи растежа на косата

Растежа на косата може да бъде забавен поради множество фактори. Липсата на определени витамини и минерали в ежедневното меню, различни диети и стрес могат да бъдат разгледани, като причина за проблема. И въпреки, че красотата от вътре личи отвън, много често употребата на различни продукти и препарати за коса, могат да бъдат в основата на влошената и визия.

В днешно време има най – различни продукти целящи предлагане на вариант в избора на подходяща грижа. Проблема идва от там, че зад красивият анонс, обещанието не винаги е спазено. Декоративната козметика, както и продуктите за коса съдържат множество съставки, които освен, че не помагат, оказват реална вреда на организма. Потребителя трябва винаги да е добре информирам, а това не винаги е лесна задача.

Авокадо

Авокадото е известно с множеството полезни функции свързани със здравето на човека. Съставът му е богат на витамини, минерали и високо съдържание на мастни киселини. Действа благоприятно на сърдечно съдовата система. Системният му прием допринася за подобряване работата на сърдечния мускул.
Освен като помощник за добро здраве, авокадото се прилага и успешно в грижата за красива кожа и коса. Съставките му уплътняват косъма, придават здравина, жизненост и блясък на изтощената коса.
Смесете две супени лъжици авокадо с един жълтък. Разбъркайте и нанесете по дължините. Увийте с фолио и хавлиена кърпа. След около час отмийте обилно с умерено количество топла вода.
Авокадото може да се смеси с всякакъв друг вид масло. В зависимост от дължината на косата, количеството може да е различно, но обикновено се препоръчват около две супени лъжици. Авокадото се справя успешно в грижата за коса, а редовната му употреба спомага за нейният растеж.

Розмарин

Маслото от розмарин е изключително популярно, когато става въпрос за подсилване растежа на косата. Основна негова функция е, че засилва кръвообращението, действа съдоразширяващо, като по този начин стимулира растежа. Оказва благоприятно влияние и при косопад.
Маслото от розмарин може да се използва под всякаква форма. В маски и продукти за коса , като и директно върху скалпа. Най – добре би било да се включи, като съставка в домашната грижа.
Ако използвате често зехтин, като средство за красива коса, загрейте го на умерен огън и добавете няколко капки масло от розмарин. Оставете да подейства и се наслаждавайте на резултата.
Маслото може да се използва за дълъг период от време.

Жожоба

Маслото от жожоба е известно, като еликсир за красива коса. Не случайно много компании го предпочитат, като основна активна съставка за продуктите си. Основна функция на маслото е, че хидратира в дълбочина косъма и спомага за подобряване цялостният външен вид на косата. Маслото може да се нанесе самостоятелно или добави в обичайната рецепта за домашна маска. Добра идея е да добавите няколко капки от маслото към шампоана за коса.

Рициново масло

Рициновото масло буквално върши чудеса за косата. След използването му косъма изглежда плътен, косата лъскава и не на последно място редовната му употреба засилва растежа.
Смесете рициново масло с течен витамин Е или витамин А. Добавете един суров жълтък. Колкото по дълго престоите с тази маска, толкова по добре. В най – добрият вариант отмийте на сутринта.
Редовната употреба на рициново масло в домашните маски за коса, гарантира засилен растеж , както и красива и плътна коса.

Зехтин

Зехтинът се е използвал, като средство на красота още от древни времена. Наричан течно злато и еликсир, зехтинът винаги е заемал челна позиция в маските за коса. Една от основните му функции, е че подхранва и хидратира. Редовната употреба на зехтин буквално храни косъма и създава предпоставка за засилен растеж на косата и подобрена обща визия.
Маските със зехтин са многобройни. Към него може да добавите, почти всичко, което може да се включи в домашните маски за коса. Основно правило при употребата на зехтин е определяне на неговото качество. Желателно е да се използва в най – чиста форма, тъй като тогава е най – богат на полезни съставки. Зехтинът взаимодейства изключително добре с маслото от кокос. Друг вариант за употреба е добавянето на няколко капки етерично масло подходящо за коса.

Кокосовото масло

Кокосово масло е познато, като средство подхранващо косатата в дълбочина. Тъй като в състава му са включени средно верижни триглицериди, то има способността да проникне надълбоко в косъма. Това от своя страна го превръща в изключително полезно масло, което настина работи и оставя трайни резултати.
Тъй като по структура то стои твърдо е необходимо маслото да бъде разтопено на слаба температура от около двадесет и пет градуса. Може да се използва самостоятелно, чрез втриване в корена и нанасяне по дължините на косата. Може да се смеси и със зехтин.