Избор на правилни козметични продукти

Продукт на добра цена, не е еквивалент за добър избор

В днешно време темата за вредните съставки в козметиката става все по достъпна. При желание всеки от нас би могъл да се запознае със състава на любимият си козметичен продукт и реализира, доколко ефективно и щадящо е неговото използване. Въпреки това има моменти, когато правим грешен избор притиснати от ограниченото време за пазар или привлечени от атрактивна оферта. Трябва да сме наясно, че всеки продукт с цена от няколко лева крещящо ни подсказва за включените в него съставки.

За разработката на качествена и щадяща козметика е необходим екип от специалисти иноватори, които в лабораторни условия разработват формули. Рецептата на съставките може да бъде разработвана няколко месеца, дори година. Този период е необходим, защото качеството изисква време и труд.

Суровините, които се използват от своя стана, няма как да са в икономичният ценови клас. Всичко естествено, натурално и здравословно е много по трудно за набавяне, отколкото изкуствената му алтернатива.

Именно поради тази причина, когато видите продукт в голяма опакова на ниска цена, бъдете подготвени и за лош резултат. Дори ако негативното влияние не се изрази веднага, чрез очевидни признаци, знаейки, че кожата е най – големият човешки орган, трябва да сме наясно , че всичко приложено външно повлиява и вътрешно. Евтиното излиза по – скъпо е израз, който винаги трябва да помните в такива моменти. Имайки в предвид, че човешкото здраве в безценно, евтиното в този случай дори няма подходящ аналог за цена.


Медицинска козметика

Това е много популярен израз, който твърди, че категоризира определени продукти. Истината, обаче е съвсем различна. Към момента няма закон, който да определя един вид козметика, като медицинска, а друг като обикновена. Този израз произхожда от различните видове препарати, които третират различни кожни проблеми – себорея, дерматит, псориазис и др. Тъй като при тях лечението може да е прилага и външно, чрез лечебни препарати в лицензираните за това места те може да се закупят, след представянето на рецепта разписана от медицински специалист. В този смисъл, макар и неправилно, продукти от тази група, често се определят, като медицинска козметика, тъй като се прилагат външно. Всичко останало включващо кремове за лице без аромат, шампоани и подобни продукти нямат никаква връзка с медицинската козметика. Последното е рекламен трик целящ единствено висока цена на продукта, без реална за това причина.


Хубава козметика

Този израз звучи атрактивно и обещаващо. Ако този месец сте решили да отделите средства за хубава козметика, помислете първо по какъв критерий ще я избирате. Различните производители, дори представяйки висока цена на продукта имат конкретна концепция. Някои залагат на натуралните съставки, други използват модифициран, но качествен вариант, трети целят осезаем ефект, още след първото нанасяне. Затова е от значение, първо да решите, какво е хубава козметика. Крем за лице за суха кожа например на две различни компании, може да влияе по два различни начина. Прекалено плътната текстура може да образува комедони, а по леката да няма ефект. Ако нямате възможност да коментирате със специалист от какво имате нужда, се съобразете със собствените си очаквания и потърсете продукт, който най – много се доближава до очакванията.