Златни правила в грижата за коса

1. Избягвайте горещата вода и нанасяйте шампоан в корените, а не в краищата на косата

Понякога когато косата е дълга имаме навика, да нанесем шампоана първо в краищата и след това да разнасяме по дължините. Това е грешка, тъй като не способства за правилното и ефективно измиване на косата. Докато разнасяме ненужно продукт по дължините, пропускаме корена, а всъщност това е зоната, която трябва да бъде добре почистена и измита. Масажирайте скалпа преди изплакване. Това стимулира кръвообращението и усилва действието на продукта.

2. Подсушете косата с хавлия, преди да нанесете балсам

Използването на балсам е също толкова важно, както и избора на шампоан. Погрешно схващане е, че балсама трябва да се нанесе за няколко минути и с това се постига максимален резултат. Обикновено продуктите, които предлагат мигновени резултати са или силно наситени с химикали в състава или не постигат обещаният резултат.
Има няколко трика, които са от първостепенно значение за правилната употреба на балсам. Препоръчително е продукта да се нанесе върху леко подсушена коса. Ако имате възможност да го загреете под лека струя на сешоар това ще засили действието.

3. Разресвайте косата по два пъти на ден от краищата към корена

От изключително значение е косата да бъде разресвана, тъй като този навик премахва мъртвите косми и придава здравословен външен вид. Важно е да се отнасяте с грижа и внимание, когато разресвате косата си. При мокра коса разресването също е препоръчително, но с гребен.

4. Използвайте ниската степен за температура, когато сушите косата

Може да ви отнеме няколко минути над обичайното време за изсушаване, но със сигурност ще допринесе много за запазването на здравия и вид. Регулярното изсушаване под висока температура изтощава косъма и неговата структура.

5. Използвайте защитни продукти

Ако топлинната обработка е неизменна част от стайлинга на Вашата коса, то със сигурност бихме препоръчали употребата на защитни продукти. Нанесете добре по цялата дължина преди използването на сешоар. В най – добрият вариант разбира се е добре да изключите сешоара, като част от списъка с уреди за коса.