Здравословен начин на живот или уелнес

Думата уелнес е аналог на здравословният начин на живот и това да се чувстваш в добра кондиция. Свързва се с възможността да се радваме на живота посредством избора, който правим от гледна точка на хранене, спорт и избор на козметика. Уелнес е начин на живот, съчетаващ хармония на духа и тялото.

Всичко, което приемаме, като храна и избора, който правим в грижата за кожа, коса и поддръжка са в постоянна връзка. Именно поради тази причина не е достатъчно да препокриваме само едното направление. Решенията, които взимаме трябва да са хармонични и взаимосвързани. Този начин на мислене започва да се разпространява, като движение през 80те години на миналия век и постепенно с времето намира устойчиво място в ежедневието и мисленето на все повече хора.

Уелнес е съчетание от правилно хранете и подбор на козметика, спорт и здравословни хранителни добавки. В контекста на днешното ежедневие, съвременният човек, трябва да направи необходимото, за да запази устойчиво своето здраве, което гарантира и добър външен вид. Към уелнес продуктите могат да се причислят здравословни храни, хранителни добавки и заместители на конвенционалните храни. Въпреки това, при уелнес продуктите има някои добавки и вещества, които са с изкуствен произход и темата за тяхната полза за здравето е коментирана, като спорна.

Добитите по изкуствен път храни и енергийни барчета, макар и с нисък процент на мазнини, могат също да окажат негативно влияние върху здравето, ако се прекали с техният прием. В този смисъл, правилото за баланса отново важи. Всичко приемано в прекомерни количества и засилен интензитет, може да предизвика негативна реакция върху човешкият организъм. Дори една безобидна билка, приета в повишени количества за дълъг период, може да окаже отрицателен ефект. Здравословният начин на живот, трябва да бъде постигнат, чрез единна хармония на ежедневните избори, които правим във всяко едно направление.