Защо да използваме натурални продукти

Използването на козметични продукти е неразделна част от ежедневието на съвременният човек. С въвеждането на различни серии достъпни дори и за най – малките, възрастовият праг за прилагането ежедневно на козметични препарати е достигнал до съвсем начално възрастово ниво.

Разбира се, грижата за нас е важна, а както знаем кожата е най – големият орган в човешкото тяло. Именно поради тази причина , тя трябва да бъде третирана с грижа и разбиране. Използването на натурални продукти в козметиката, която ползваме се явява един добър старт и основа за здравословен и красив външен вид. Козметичните продукти, които прилагат концепция за максимално доближен до естественото произход имат безброй ползи. Представяме пет от тях, които намираме за най – интересни и значими.

Издържали теста на времето

Природата е част от нас! Тази истина е стара, колкото света. Още от древността нашите предци не са търсили алтернативни варианти, а са използвали ресурсите , с които разполагаме.
Дори днес козметиката, която твърди, че предлага най – квалитетни продукти включва в състава си различни природни билки и натурални съставки. Нито една реклама, не промотира, като най – голямо преимущество вида консервант включен в продукта, а напротив подчертава наличието на натурални компоненти.
Защото природата е еквивалент за здраве и това твърдение е издържало безкомпромисният тест на времето!

Използването на натурални и органични козметични продукти , може да предотврати или намали кожните раздразнения

Всеки, който има чувствителна кожа знае за дискомфорта, който може да бъде причинен от използването на пръв поглед на съвсем безобиден продукт. Зачервяването освен визуален недостатък , може да бъде болезнено и психологически травмиращо. В козметичните препарати, често се включват съставки , които могат да предизвикат или обострят едно такова състояние. Бензоилпероксид например е суровина , която намира , често приложение в продукти третиращи мазна кожа с комедони. Мазната кожа от своя страна може да бъде и чувствителна. Една такава съставка е в състояние да възпали, зачерви и изсуши кожата.
Разбира се твърдението , че ключово е количеството, а не конкретната съставка е също толкова вярно, както и твърдението , че всеки индивид има различна индивидуалност и прага на чувствителност , никога не може да бъде ясно определен и предвиден.
За да избегнем подобен риск, най – правилният подход би бил избора на натурална и естествена козметика.

Ако не става за ядене , не го слагайте върху кожата

Нашата кожа има силно абсорбиращо действие. Когато използваме шампоан, балсам, маска, почистващи продукти за лице или кремове всички съставки се абсорбират от кожата и навлизат в тялото. Следващият път, когато си купувате душ гел погледнете състава и инструкциите за ползване. Задайте си въпроса, дали бихте консумирали вътрешно определеният продукт. Крайно време е да забравим двойният стандарт и осъзнаем, че нашият организъм е едно цяло, което работи в отличен синхрон, както с външната така и с вътрешната среда. Токсините произхождащи от различните химически съставки могат да разрушат човешкият организъм. Природните продукти са направени от екстракти на цветя, растения и билки. Тяхното единствено предназначение е да оказват безброй ползи за човешкото здраве.

Спестявате средства

Използването на качествена натурална козметика спестява средства в дългосрочен план! Да, това е самата истина. Въпреки, че има много алтернативи на пазара на по – ниска цена, употребата на естествени продукти е правилният финансов избор. Наслагването на различна химия върху косата например, постепенно разрушава структурата на косъма и влошава нейното състояние. Това от своя страна изисква добавянето на друг тип допълващи продукти с цел достигане на оптимален външен вид. Едни от най – търсените продукти при грижата за коса са свързани с подхранване и редуциране на косопада. Тези проблеми се получават понякога и от причини свързани с вътрешното състояние на организма, но най – често са предизвикани от честата употреба на вредни продукти, които само на пръв поглед изглеждат ценово по – атрактивни от алтернативният си натурален вариант.

Използването на натурални продукти с цел опазване на околната среда

Темата свързана с опазването на околната среда е изключително актуална, тъй като живеем в свят, където необходимите ни за живот ресурси са изключително намалени, а някои от тях почти заличени. Процеса на производство на продукти създадени по изкуствен път натоварва околната среда. Всички трябва да сме наясно, че чрез реализирането на подобна покупка всеки един от нас противодейства на този процес.