Домашни рецепти за серум за коса


Серумът е предпочитано средство при грижата за коса и лице, тъй като е известно, че този тип продукти съдържат голямо количество концентрирани активни съставки. И въпреки, че серумът за коса има силно и моментално действие, не е задължително да бъде купуван в готов вариант. В домашни условия също имаме добрата възможност да си направим естествен серум за коса и получим отличен резултат.

1. Серум за блестяща коса:

Масло от авокадо – 4 супени лъжици
Масло от жожоба – 2 супени лъжици
Масло от бадем – 2 супени лъжици
Масло от арган – 2 супени лъжици
Масло от гроздови семки – 2 супени лъжици

Приготвяне:
Ако косата ви е суха и безжизнена, тази комбинация от масла е идеална комбинация, която може да реши бързо проблема. Може да си приготвите серума сами и резултата ще е красива и блестяща коса. Ако желаете може да приготвите рецептата в по голямо количество и да нанасяте като предварителна грижа всеки път преди да измиете косата си.

2. Серум за гладка коса

Рициново масло – 4 супени лъжици
Кокосово масло – 2 супени лъжици

Приготвяне:
Сега лесно може да приготвите серум за вашата коса, чиято употреба ще прeдаде гладкост. Само трябва да смесите рициновото масло с кокосово. Нанесете сместа по цялата коса. Използването на тази комбинация от масла ще подхрани в дълбочина косата.

3. Серум за силна коса

Масло от гроздови семки – 8 супени лъжици
Лавандулово масло – 10 капки
Две капсули витамин Е

Приготвяне:
Тази комбинация ще създаде супер ефективен серум, който ще подсили сухата и изтощена коса. Изцедете съдържанието на капсулите витамин Е и смесете с всички останали съставки. Нанесете върху косата. Колкото по дълъг е престоя , толкова по добър ще е ефекта.

4. Серум за права коса

Масло от кокос – 2 супени лъжици
Маслиново масло – 2 супени лъжици
Масло от жожоба – 2 супени лъжици
Масло от соя – 2 супени лъжици

Приготвяне:
Разбъркайте всички съставки и нанесете. Тук специфичното е начина на нанасяне. Прокарайте по цялата дължина от корена към краищата. Оставете за 20 минути и изплакнете с шампоан.

5. Серум за чуплива коса

Масло от жожоба – 2 супени лъжици
Масло от мента – 5 капки

Приготвяне:
Този серум има за цел да оформи къдриците. Трябва да бъде нанесен върху леко влажна коса. Оставете да действа за 30 минути и отмийте с леко хладка вода. Разликата ще е очевидна.