Всичко, което е необходимо да знаете за натуралната козметика

Изследване за употребата на козметични продукти сочи, че ежедневно използваме десет различни продукта за лице. Нашата кожа действа, като гъба и абсорбира около 130 различни съставки на химична основа. Големите козметични компании, често оправдават наличието на вредни съставки в продукта с вложеното количество суровини – ако е малко не вреди. Въпреки, че има привърженици и противници на това твърдение най – сигурни бихме били, ако сме наясно с всяка съставка, която нанасяме по нашата кожа.
Именно поради тази причина е важно да знаем, как да направим ежедневната рутина в използването на козметика природно и натурално ориентирана.

На Вашето внимание предлагаме, няколко основни съвета:

Семпла структура

Не се подлъгвайте на обещанията, които валят от рекламите за козметични продукти. Серии за красота, които решават с един продукт, редица проблеми, кремове за лице, които съдържат безброй много активни съставки от почти всеки край на света са гръмки обещания без особено покритие и най – важното без никаква гаранция, че са безопасни за здравето. Придържайте се към семплата структура. Избирайте опростени по състав продукти. По добре е, ако активната съставка е една да действа истински, отколкото да са десет и ефекта да е почти нулев. Разбира се основна препоръка при следването на тази линия при избора на козметичен продукт е да се придържаме към концепцията за натурален произход. Този тип козметиката, гарантира щадяща грижа.

Уверете се, че натуралното е наистина с натурален произход

В последно време темите за натурална козметика и по – здравословен начин на живот набраха голям брой от последователи. В този смисъл много козметични компании, прокарват в рекламните си кампании тази идея, без да променят нещо съществено в цялостната концепция на състава. Именно поради тази причина добрата информираност е от първостепенно значение. Когато се доверявате на конкретна компания, запознайте с нейното портфолио. Ако всичко по процеса на изготвяне на продукта е на ниво, няма да се налага да правите задълбочено проучване на съставките, защото информацията за тях ще е представена без да се налага да я търсите. Когато продукта е натурален и предлага щадяща грижа, фирмата производител се опитва, по всякакъв начин да информира крайният клиент, защото в това се изявява и силата на продукта.

Кажете Не на парфюма

Когато един козметичен продукт ухае разкошно, това със сигурност се дължи на вложеният в състава му парфюм. За съжаление в онази ароматна нотка, напомняща зелена гора, няма нищо зелено. Почти всяка парфюмна композиция е коктейл от алергени и това е разписано в съдържанието на етикета. Друг е въпроса, дали последното е лесно доловимо, като информация от крайният потребител. Избирайте козметика без парфюм и с естествен аромат. Маслата от манго и кокос например ухаят естествено и могат да бъдат широко приложени в грижата за коса, лице и тяло. Ако попаднете на продукт с хипоалергенна парфюмна композиция, трябва да оцените високо старанието на козметичната компания, защото последното се среща изключително рядко.

Избирайте опаковка, която може да бъде рециклирана

Със сигурност няма да сгрешите, ако предпочетете стъклена опаковка. При нея няма риск от излагането на съдържанието на продукта на опасност от допълнителни токсини. Това може да се случи, когато използваната пластмаса не покрива необходимият стандарт за качество.

Интересувайте се от идеологията на козметичната компания

Грешно схващане е, че колкото повече продукти има в портфолиото на една фирма, тя е толкова по развита в качеството на предлагания продукт. Има малки компании, които имат малък на брой продукти в портфолиото си. От друга страна всеки един от тях е изготвен с внимание към детайла и прецизен подбор на всяка съставка, гарантиращи качество.

Избирайте продукти с био суровини в състава

Всеки продукт включващ в състава си био или т.нар. органик суровини може да бъде разгледан, като потенциален правилен избор. Погрешно е схващането за 100% натурален състав. Ако един продукт не съдържа консервант той няма как да просъществува дълго. По добре е да имаме стабилен продукт с консервант в състава отколкото съдържание с наличието или повишен риск от образуването на лезии, гъбички и бактерии. Важно е обаче, до колко щадящ и безопасен е консерванта. Продукти включващи в състава си био суровини, подсказват концепция за правилен подбор на съставките.

Направете си сами зелена гама от козметични продукти в домашни условия

Домашните маски, кремове и серуми са отлична алтернатива за правилна грижа. И докато някои наричат тази грижа ” бабини ” рецепти, други отдавна са разбрали един от основните принципи на природата – простотата е съвършенство. Колкото по малко се комплицира определена цел, толкова по бързо тя може да бъде постигната!

Останете красиви отвътре, за да бъдете красиви и отвън

Не е необходимо да започвате от рано със сериозните и инвазивни терапии с цел да останете млади и красиви. Всичко от което имате нужда е балансирана диета и здравословен начин на живот, включващ движение и спорт. Меню богато на протеини, здравословни мазнини ( като омега-3 рибено масло или ленено масло ), сложни въглехидрати и плодове гарантира отлично здраве и красив външен вид.

Не се поддавайте на модерни тенденции

Използването на продукти с човешка или телешка плацента в натурален вид например е модерна и в същото време абсурдна тенденция. Този вид биологичен материал например е със съдържание на висок брой хормони, което със сигурност няма как да е повлияе положително на здравето.